Mijn favorieten

Veilen

Vrijwillig uw huis veilen in Zeewolde
De woningmarkt is steeds aan het veranderen en wij veranderen graag mee. Uw huis (ver)kopen door middel van veilen is een nieuwe c.q. andere manier. Het zorgt voor een snellere (ver)koop.

Hoe werkt het?
U wilt uw huis verkopen? Graag maken wij dan een afspraak met u voor een eerste kennismaking. Tijdens dit persoonlijke gesprek leggen wij u stat voor stap uit hoe de vrijwillige veiling werkt. Tevens bepalen wij in overleg met u de richtprijs van de woning. Dit is dus geen vraagprijs maar het bedrag waar de veiling mee start. De kopers die belangstelling hebben kunnen alleen boven dit bedrag bieden.

Prijs bepalen
De vrijwillige veilig werkt anders dan dat u waarschijnlijk gewend bent. De koper betaalt een veilingvergoeding van 2% van de koopsom. De koper kan dit bedrag meenemen in zijn hypotheek. De koopsom wordt dan verhoogd met 2% veilingkosten. Dit staat ook vermeld op de website als iemand een bod gaat uitbrengen.

Aanbieden woning
Wij zorgen er voor dat uw huis zo goed mogelijk wordt aangeboden zodat geïnteresseerden precies weten wat zij kunnen verwachten. Er wordt een tekst, foto’s en plattegronden van de woning op de website geplaatst.

Promotie
De woning wordt aangemeld op Funda en onze eigen website. Kopers die belangstelling hebben, kunnen nadat zij zich hebben geregistreerd ook de kadastrale kaart, lijst van zaken, energielabel en vragenlijst bekijken of downloaden. Tevens plaatsen wij uw woning op onze Facebookpagina en krijgt u een te koop bord in de tuin.

Open Huis
Om zoveel mogelijk geïnteresseerden naar uw huis te laten kijken doen wij een Open Huis. Uiteraard kan men ook op afspraak uw woning komen bezichtigen. Op Funda en onze eigen website wordt het Open Huis duidelijk aangekondigd.

Start veiling
De veiling wordt geopend op het moment van het Open Huis. Vanaf dat moment hebben geïnteresseerden 7 dagen de tijd om op de woning te bieden. Het bieden begint vanaf de afgesproken richtprijs en men kan elkaar overbieden.

Biedingsproces
Het gehele biedingsproces wordt online gedaan. Potentiële kopers kunnen, na registratie, een bod uitbrengen op de woning. Als verkopende partijen kan u deze biedingen volgen. De bieders krijgen per email te weten wanneer hun bod is overboden. Ook kunnen zij zien hoelang de veiling nog duurt en tot de eindtijd hun bod kunnen aanpassen. Het proces van bieden is dan ook volledig transparant. Naast de prijs zijn ook de overige voorwaarden van belang zoals onder voorbehoud financiering en wanneer de aanvaarding.

Koopovereenkomst
De makelaar stelt de koopovereenkomst op die dan getekend wordt door de verkoper(s) en koper(s). Het verkoopproces heeft dan circa 1 maand geduurd en het huis is op een eerlijke en transparante manier verkocht.

Notaris
Op de overeengekomen datum zal bij de notaris de woning worden getransporteerd. De notaris zorgt er ook voor dat de gemaakte afspraken worden nageleefd. Aan de verkoper(s) wordt de koopsom verhoogd met 2% veilingfee van de richtprijs worden uitgekeerd.

Hoe werkt de veiling voor de koper
Als u interesse heeft in een huis die meedoet met een vrijwillige veiling kunt u zich bij ons aanmelden om mee te doen. Uw gegevens worden vertrouwelijk behandeld. De biedingen worden gedaan onder vermelding van een zelf gekozen inlog. Op deze manier kunt u anoniem blijven. Elke bieding is zichtbaar en dit zorgt voor transparantie. Als bieder kunt u ook uw voorbehouden en koopmotivatie toevoegen. Dit is alleen zichtbaar voor de verkoper en makelaar.
Het is een echte veiling en dit betekent dat u ook kan worden overboden. Dit kan u zelf ook doen. Tijdens een veiling is het mogelijk om vaker te bieden. U kan natuurlijk niet u zelf overbieden. Per email wordt u op de hoogte gehouden van het verloop van het biedproces.

Voordelen vrijwillige veiling
De koper betaalt een veilingfee van 2% van de afgesproken richtprijs.
Tijdens de veilig is het biedproces duidelijk voor iedereen.
Hierdoor krijgt iedereen dezelfde kansen.
De verkoop van huizen geschiedt altijd onder voorwaarde van gunning door verkoper.
Dit verkoper heeft dan ook het laatste woord betreffende de definitieve verkoopbeslissing!
 
Persoonsgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring
Persoonsgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring